Taxable or not


This query is : Resolved 

Profile Image

Guest

Profile Image

Guest (Querist)
31 December 2009 A person met an accident & hospitalised. the exp.is huge. so their family has applied to trusts and anyother person who can help them.
They received money from trusts & any other for Medical Treatment.
Whether the contribution received by family is taxable or not???? give reply with relevant section or case laws(if any)

31 December 2009 It is not taxable.

31 December 2009 such assistance doesn't fall within the ambit of section 2(24) i.e. definition of Income. Hence question of exemption doesn't arise.

31 December 2009 yes its not taxable.

Profile Image

Guest

Profile Image

Guest (Querist)
31 December 2009 thanks experts

ANIL JANGID (Expert)
31 December 2009 agree with heera.

01 January 2010 agree to all

03 January 2010 Thanks


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details