Shifting from normal to presumptive


This query is : Resolved 

14 March 2018 Dear Sir,

Is it possible for someone to shift from normal taxpayer ( taxpayer who maintain proper books of accounts and filed return so far in this manner) to presumptive this year. Actually a taxpayer who was filing ITR and mainting proper books of account and filing ITR-4 . Now he wishes to file ITR under presumptive scheme (Sahaj).

Can he do this?
would there be any future problem?


14 March 2018 it is possible. But please do read section 44AD(4) before changing this tax position.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details