SHARE HOLDING


This query is : Resolved 

(Querist)
14 December 2008 Can an NRI be a subscriber to the Memorandum of Association (MoM) and Articles of Association (AoA) of an Indian Company?
Under FERA there was a notification permitting NRIs to invest upto Rs. 10,000/- as subscriber to the MoA and AoA. However, FEMA notification 20/2000 is silent. Kindly let us know if an NRI/ foreign national/foreign company can subscribe to Memorandum and Articles of Association of an Indian Company and up to what amount?

chintan (Expert)
15 December 2008 NRI can be the subscriber to the memorandum and Articles of Association and there is no limit to an amount upto which subscription can be made by NRI under FEMA Act.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details