Service tax on Interior Designer in case of Turnkey project


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
09 June 2010 Mr. A is enagaged in providing services of Interior Designer.
'B' has given a contract to 'A' to design a house. B has given Rs. 10 lacs for design a house, out of which 'A' made payment for purchase of Raw Material, Labour and other necessary exps. 'B' has given Rs. 1 to 'A' as a fees for designing.
My query is as follows :
1. Whether 'A' has to pay service tax on whole amount i.e. 10 Lac + 1 lac ? under the category of Interior designer?
2. Whether 'A' has to registered under works contract scheme ?
3. Whether 'A' may claim benefit of "Pure Agent" under determination of value 2006, rule 5(2) by making an agreement ? Any implecation thereof ?

or any other suggestions

Pl reply as urgent as possible.



10 June 2010 In this case I want share 2 Points

1.Serivice provider and receiver relationship should be exist for charging service tax,So in this case first we need to see ultimate agreement with service reciver

2. Works contract applier where the contract is indivisable as Material and Labour but as per your query clarly showing the material value and designing


Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
11 June 2010 Thank You very much for your reply.

But do you have any specific agreement for pure agent.
Suppose we go for 'pure agent' by making agreement. It is best option available rather then go for work contract ?

Whether it is possible that Dept may take view that this all expenditure you have incurred is nothing but to give service effectively and all are reimbursed by the client so you have to pay service tax on all the amount fees + reimbursement ?

annapurna (Expert)
15 June 2010 The deductions from gross amount will not be available for payments to sub consultants, associate consultants/ workers engaged by the interior decorator for rendering specified services, payment to secretarial staff engaged for the above purpose, office administration expenses like rent, electricity charges, telephone charges, fax charges, postage, etc. The total fee will form part of the gross amount to be chargeable to service tax. In the total amount the deductions can be availed for the material used in such contract as per Notification 12/2003.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details