Service tax on freight


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
20 December 2013 Dear Sir

We are a sole proprietorship concern falling under purview of Income Tax Audit.

We pay freight to various transporters for carriage inward([purchase of trading goods]

Some of them are individual truck owners and some are organised transport entities.

Is Service tax payable by us?

We do not have Service Tax Registration Number ? Please suggest us what course of action be taken?

Manoj Saini (Expert)
20 December 2013 In case of Good Transport Service reverse charge has not applicable on a Proprietorship concern. So there is no liability on you to take registration and pay the service tax on GTA Services.
for further clarification you may take help from notification No. 30/2012-ST Dated 20-06-2012.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details