Service tax


This query is : Resolved 

18 January 2012 SIR SERVICE TAX ON BILLING OR RECEVING AMOUNT ? WHAT IS THE DATE OF PAYMENT.

CA Deepak S (Expert)
18 January 2012 Service tax has to be paid on the bill amount irrespective of it's receipt.


In case of Individuals or Proprietary Concerns and Partnership Firm, service tax is to be paid on a quarterly basis. The due date for payment of service tax is the 5th of the month immediately following the respective quarter ( in case of e-payment, by 6th of the month immediately following the respective quarter). For this purpose, quarters are: April to June, July to September, October to December and January to March. However, payment for the last quarter i.e. January to March is required to be made by 31st of March itself. ( Refer Rule 6 (1) of Service Tax Rules, 1994)

In case of any other category of service provider other than specified at 6.1 above, service tax is to be paid on a monthly basis, by the 5th of the following month ( in case of e-payment, by 6th of the month immediately following the respective month). However, payment for the month of March is required to be made by 31st of March itself. ( Refer Rule 6 (1) of Service Tax Rules, 1994)

18 January 2012 THANKS SIR


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details