SEC301


This query is : Resolved 

Profile Image

Guest

Profile Image

Guest (Querist)
22 August 2009 Whether loan from director is covered under sec 301 and what reporting requirements ae there in caro and related party disclosure in annual report?

Ankur Garg (Expert)
22 August 2009 Hi,

Yes. It is very much required to be disclosed. In teh above case dir is interested under section 299.

Entry in Section 301 register desired where section 297 and 299 is attracted. So if a director is directly or indirectly interested in a contract disclosure u/s 299 is required and accordingly entry is required to be made in Section 301 register.

Regards

Ankur Garg (Expert)
22 August 2009 If your company is a public company then in that case taking of loan from dir would be equal to acceptance of public deposit and u have to comply with Section 58A and deposit rules.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now





Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details