Reverse charge


This query is : Resolved 

10 April 2019 XYZ(Proprietor) is registered with GST for the Security Services provided to PQR (Pvt. Ltd. Company) registered with GST. XYZ is charging GST on which PQR is taking credit. Is this correct or XYZ cannot charge GST and PQR need to pay GST under reverse charge and then take input tax credit on it?

11 April 2019 Vide Notification No. 29/2018-Central Tax (Rate) dated 31.12.2018 provides for the payment of tax in respect of security services under reverse charge mechanism (RCM).
In the per-view of the above Notification it can be said that since XYZ( proprietor) is not a body corporate , he is not required to charge GST in respect of supply of services on or after 01.01.2019 to a registered recipient. It is clear from the notification that in such cases where the supplier is not a body corporate registered recipients (PQR) has to pay GST under RCM.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details