Rebate u/s 87


This query is : Resolved 

(Querist)
20 February 2015 rebate u/s 87 is allowed for HUF ??

21 February 2015 No. Not allowed to HUF. Only for resident individual.

As per Section 87A:

“An assessee, being an individual resident in India, whose total income does not exceed five hundred thousand rupees, shall be entitled to a deduction, from the amount of income-tax (as computed before allowing the deductions under this Chapter) on his total income with which he is chargeable for any assessment year, of an amount equal to hundred per cent of such income-tax or an amount of two thousand rupees, whichever is less.”


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details