Rebate of excise duty in case of export


This query is : Resolved 

(Querist)
05 January 2012 we have import raw material under import licences.we claim rebate of excise duty on paid on final product made out of such raw material. Now i want to know can we claim rebate of excise duty on import(mention in B/E) made by us which are used in final product exported?



plz guide me...
its urgent

06 January 2012 you import through Advance Licence.

submit the are-1 in excise and get rebate.

06 January 2012 rules 19 deals with the export of final products without payment of duty. hence you can claim the rebate.

CA Dipak (Querist)
06 January 2012 thanks sir,

but i want to know that can we can claim rebate of duty on input used in mfg of final product.input is scrap and import under adv. liances. can we claim rebate under notification 21/2004 Es. and can we file are-2 for both?


plz guide me.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details