Purchase return


This query is : Resolved 

(Querist)
10 June 2011 we are manufacturer. we purchased raw material from supplier on June,2010. we are going to return raw material (partly) to supplier on June,2011 because some quality issues. Can we raise sale invoice or debit note to supplier? we can`t raise sales invoice because we purchase raw material in Kgs, but we sell manufactured goods in Qty. In case, if we will raise sales invoice to supplier in kgs(for purchase return), where should we show in excise return.
please advice me about above issue.



U S Sharma (Expert)
12 June 2011 send the goods under CCR Rule 5(a) and ask him to rectify the materials,
after one year of receipt, the return transaction will generate loads of issue and you have to return the same on excise invoice only.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details