Perquisites


This query is : Resolved 

(Querist)
28 March 2012 Dear Sir,
plz tel me the taxable perq. value of GIFT IN KIND,
THE exemption is Rs.5000.
so taxability is amt exceeding Rs5000, or
if amt exceeds 5000 then whole amt of gift is taxable....?

Lekh Sood (Expert)
29 March 2012 Hello,

Value of gift less RS.5000/- is taxable.For example value of the gift is Rs. 8000/- then Rs.3000/- will be taxable.

Lekh Sood

Pankaj (Querist)
29 March 2012 thank u sir......:)
but in our study material it is given that if amt exceeds Rs.5000, den it is fully taxable.....as per ur example Rs.8000 is taxable?????

Lekh Sood (Expert)
30 March 2012 Hi,

Please refer CBDT circular no.15 of 2001.

14 April 2012 Experts have given proper reply to your query and I agree with them


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details