Pastal ballot


This query is : Resolved 

(Querist)
09 August 2013 Can i send poastal ballot notice through ordinary post?

Ajay Mishra (Expert)
11 August 2013 Hi

As per section 192A (3) of the Companies Act, 1956:

The notice shall be sent by registered post acknowledgment due, or by any other method as may be prescribed by the Central Government in this behalf, and shall include with the notice, a postage pre-paid envelope for facilitating the communication of the assent or dissent of the shareholder to the resolution within the said period.

For more details, read new Postal Ballot Rules, 2011 notified by MCA on May 30, 2011.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details