Nss maturity


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
17 July 2014 IS NSS maturity after death of assessee received by legal heir taxable or not ? let me know.

17 July 2014 the ans is no its not taxable.....................

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
17 July 2014 hii,
can you tell me Under which section it is not taxable

17 July 2014 since u have invested and got dedcution u/s 80C so it was capital amount ionvested and rec backed.

17 July 2014 Tax free.
Citation:- CBDT Circular No. 532 dated March 17, 1989 reported in (1989) 176 ITR (St) 327.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details