Mother avail benifit for major child ppf


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
15 January 2016 Hi,

Can my mother avail tax benefit by contributing to my(above 18 and employed son) PPF account?

Thanks,
Rohit

15 January 2016 As per Section 80C(1)(v) contribution to Provident Fund Account standing in the name of any person specified in Sub-section (4) of Section 80C can be made.
.
Sub Section (4) of Section 80C allows any contribution made in the name of spouse or any child. Any child includes a major/minor, a bachelor/married , a son/daughter.
.
Only one assessee can avail the deduction in respect of the amount so paid.
.
The deposits can be made upto the maximum permissible limit of 1.50 lac.
.


Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
15 January 2016 Mr Bafna, thanks a lot for the clarification.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details