Loan


This query is : Resolved 

Profile Image

Guest

Profile Image

Guest (Querist)
13 January 2010 can a pvt. ltd. co take a loan from the shareholder???
is it violation of co act??

and also from relatives of shareholder and directors???

13 January 2010 YES. YOU CAN GET THE LOAN FROM DIRECTORS OR SHAREHOLDERS.

13 January 2010 yes even from relative of directors also which a company is supposed to disclose in related party transaction.

others views are also invited

13 January 2010 A private limited company can take loan from directors, shareholders and their relatives only. If the same is complied then no violation of section 58A of Companies Act. However certificate should be taken from the persons from whom loan is received that the loan given is not from loan funds

13 January 2010 Agree


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details