IT laws for exemption of Rs. 15000/- medical


This query is : Resolved 

(Querist)
16 December 2008 As per it law i am eligible for 15000/- pm medical. For which my company accounts persons are asking bills on every month basis for Rs. 1240/- Is it correct or as per It law i can give bills for Rs. 15000/- during any time of the year. Kindly reply thanks? delvi

16 December 2008 As per provisions of The Income Tax Act,1961 reimbursement by employer of actual expenditure incurred by an employee not exceeding in aggregate of Rs.15,000/- in the previous yera os exempt under section 17(2). Hence the bills can be submitted at any time during the year and not necessarily every month. Moreover submitting bills of Rs 1,240/- evry month raises suspicion about the geniunness of the expenditure.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details