Gift from jethani is taxable or not?


This query is : Resolved 

22 June 2018 Sir,

Can anyone tell me that Gift received from Jethani is taxable under income tax act or not?

22 June 2018 refer 56(2)(vii) - definition of relative is provided therein. If you are still confused, revert here.

23 June 2018 yes, after reading section 56(2)(vii) I am still confused that gift received from Jethani is taxable or not under income tax act?

23 June 2018 Gift received from Jethani is not taxable in the hands of Derani.
Jethani is- spouse of brother of the spouse of individual. (Refer the explanation (e) to Section 56(vii)
starting with the words "relative" means -Please refer (C) & (G) collectively.)


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details