Gift


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
30 March 2016 One of my Client's sister has given him gift Rs. 1,00,000/- Is it taxable as he has received notice for non filing. He is under Taxable limit in FY 2013-14.

Kindly guide me.

30 March 2016 gift from sister does not fall under the ambit of sec 56(2)(vii). It is NOT taxable in the hands of your client.

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
30 March 2016 Then how should it be shown in Income tax return as he has got non filing notice?

30 March 2016 Send the reply to the concerned notice stating the reason as said above.
e.g. The gift of Rs.100,000, received from my sister does not form part of section 56(2)(vii). The definition of "relative" as contemplated in the said section covers sister and brother.
you can reply on the similar lines.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details