Excisable goods??


This query is : Resolved 

(Querist)
21 June 2009 Dear experts

Could you please clarify whether the goods which are included in the tariff at NIL rate of duty are excisables goods or not.

Thanks

22 June 2009 According to section 2(d) of Central excice act every Goods which satisfy the following Condition wiil be a Exciable Goods whether chargeable to duty or not: -
01. Must be Manufacture or Produced in India
02. Mentioned In Central Excise Tariff Act
03. Movable
04. Marketable
If all the aforesiad conditions are satisfied it shall be a Exicable Goods.

22 June 2009 yes its exciable


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details