eligibity of partnership firm as member


This query is : Open 

(Querist)
03 January 2011 A partnership firm cannot become a member in a company.It can be a member in a sec 25 company?? Wat is objective behind this ???

Ajay Mishra (Expert)
03 January 2011 Dear Friend

Section 41(2) provides that only a person can be member of a company who has agreed in writing to become a member and whose name is entered in the register of members.

As per Department’s Circular No. 4/72, dated 9-7-1972, it has been clarified that “a firm” not being a person, can not be registered as a member of a company.

Company includes, section 25 company.

Regards
CS Ajay Mishra

Vardharajan (Querist)
04 January 2011 But i dont understand this. how can a partnership firm be a member only in a section 25 company and not in any other companies?


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details