Duty on MRP Assessment


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
17 January 2011 Dear All
I wish to share that the basic requirements for levy under MRP based valuation is that the goods should be covered under provisions of Standard of Weights & Measures Act.

The query is : if we are a dealer and import some small electronics items and we sell it in open markets affixing MRP sticker through appointed dealers. And we are passing the duty to dealers as the dealer do.

Can Section 4A will be applicable on us or the registration may be invoked by the department?
Please guide us according to Standard of Weights & Measures Act. Also guide us where is compulsory to affixing MRP . Can a Dealer affix MRP sticket.
Regards

14 February 2011 If the product falls under Notification issued under Section 4A, affixing mrp sticker amounts to manufacture and excise formalities have to be followed.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details