Deductions u/s80dd


This query is : Resolved 

(Querist)
23 May 2017 My wife parents are dependent on the income of mine and i am working in private organisation. My mother in law lost her vision completely 5 years ago. If i get the letter as per form 10ia from govt hospital will i be able to claim the tax deductionin 80dd as per norms. Is this allowed to claim the tax for the expenses incurred on in law parents?

24 May 2017 No. In laws are not covered. Pl see explanation (b) of section 80DD.

padmavathy (Querist)
24 May 2017 Yes.read that section.in that they said anyone who mainly dependent on tax payer can claim.my wife being only daughter and at present home maker for caring my 6 month old baby can i claim that deduction?

24 May 2017 Deduction under sec 80dd is allowed for a dependent of tax payer. Dependent means spouse, children, parents, brothers and sisters of the taxpayer


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details