Capital gain section 54


This query is : Resolved 

(Querist)
09 January 2016 Dear Experts ,
I have following doubts. Looking for your guidance.

1) Can assessee calim exemption u/s 54 if he is holding more than 2 residential property?

2) Residential house property is jointly owned by husband and wife, which is sold off and new property is bought in the name of wife then husband is eligible for the benefit of section 54?

Thanks

09 January 2016 1) Yes he can claim exemption U/s 54 even if he holds more than two houses.
.
2) Exemption us/ 54 is available to the wife. It may be availed by the husband also if he also invests in the new property. For reading in detail- please go through the Delhi Court's Decisions more particularly mentioned in the linked article-
https://www.caclubindia.com/articles/exemption-u-s-54-for-asset-purchased-in-different-name--24052.asp


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details