Capital gain & earnest money payment


This query is : Resolved 

(Querist)
22 January 2016 We had paid earnest money on 01.04.2012 for purchase of Flat. The sale deed was made on 01.12.2012.

The aforesaid property was sold on 30.04.2015.

whether cost of Acquisition will be calculated from the date of payment of earnest money ?

Can i take benefit of exemption under Section 54 ?

23 January 2016 Please read the article of CA Sandeep Kanoi which contains case laws and references related to your query -
https://taxguru.in/income-tax/taxability-capital-gain-sale-construction-property-nature-gain-date-indexation-availability-benefit-section-54-54ec.html


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details