Anand yadav kumar
03 March 2009 at 20:26

examination form

help out !!!

in my examination form , do i need to take the signature of my principal only , or we can take signature of any CA. ???

whether the signature of another partner of my firm will do the job ???


pratap

is there no requirement of Eligibility certificate for june 09 exams as forms are already in the circulation. and last date of 20th March,09.

none of my friends got it yet?
wat to do now?

should one wait till 20th to submit form?
plz help.
regards
pratap


anjibabu
03 March 2009 at 20:19

inf plzzzzzzzzzzz........

first i am student of pee-2 ( passed pee-1) & converted to pcc in augest 2008. when i enquired, they said i will get immediate attempt though i, may or may not complete 15 months of article training. now my problem is, in form - B of pcc examination application form, there is a para "declaration by candidate" in which i must ensure that i have completed 15 months of article training. plzz tell whether i must get there sighned by my auditor or not? And please tell me at what places in pcc examination application form should i must get signed by my auditor?





Anand yadav kumar
03 March 2009 at 19:24

general one

hi every one
i hav two queries
1)if an asset is purchased for cash exceeding Rs 20000/- , then sec 40A(3)gets attracted . then whats the penal provision for such as , however , asset purchased will not be allowed as deduction as it will get captalised

2) is it possible that a private company be listed in stock exchange . ( obviously no ) , but my quiery is that why Reliance industries , TATA is referred as a private undertaking


Nisha
03 March 2009 at 17:07

Signing of Exam Forms



I am going to appear for PCC june 09 exams. Is the sign of the employer on the exam form is compulsory? The employer under which I am registered is out of station for some days. So pls suggest what can be done.


CA Chintan Parikh
03 March 2009 at 16:17

Membership

I want to file a membership number and in draft whose favour to be kept and i m in gujarat so which place payable for draft


kishan

if a assessee puchased goods of rs. 15000 on 5.5.2008 from mr. a and rs. 18000 on 8.5.08 from the same supplier i.e. mr. a and maid total cash payment of two bills of rs. 33000 on a single day i.e. on 10.5.08
the whole payment should disallowed under sec. 40A(3)?
why

i refer the various refernce book but it is differnce of openion in the books also
as per books of prof. aahuja and prof. sighania it shoud not be dissallow
but in book of prof. manoharan it should disallow

plz. explian the reason for same
thanks


POONAM SHARMA
03 March 2009 at 13:55

completion of 15 months

hello
i m pcc studnet and my attempt is june 09
my articleship is going to complete on 8th of feb,
am i able to appear in june 2009

plz plz
rply as soon as poosible

bcoz mene to examination form bhi purchase kar liya hai


geetha venkat
03 March 2009 at 12:39

validity of my registration

I am a Final student regd under the old course in 2006.I have not been able to clear any of the groups till Nov 2008. In case I clear only first group by Nov 2009 whether I can continue my second group in the new syllabus or whether I have to register again under the new syllabus and appear for both the groups. Kindly let me know.


parimala

sir ,
i belong to old scheme. from this attempt postal scheme has been withdrawn. though i have submitted the papers and got them corrected also, i have not received eligibility certificate. my concern is that regarding eligibility details in the form and also, we have to submit the certificate of service to sr. jt. secretary (exams) by june 30 what form i am not able to understand please help

please resolve my query
thank you






CCI Pro



Answer Query

Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details