Gaurav
28 January 2011 at 11:26

Board meeting as per listing agreement

Listing agreement says " the board shall meet atleast four times a year with a maximum time gap of four months between any two meetings"

now can we take the interpretation as there may be a time gap of more than 4 months between 2 board meetings taking place in different years...e.g.
we have conducted a board meeting on 17th of January 2010 then the next board meeting can be held on 30th May 2010 for placing audited financial result..as time gap exceeds 4 months but its a new financial year.....

further, the word "year" is used herein above means a calender year or a financial year...reply soon...with documentary reference...

Answer now

ANAND

Section 226 (1) read as"226. Qualifications and disqualifications of auditors.
(1) A person shall not be qualified for appointment as auditor of a company unless he is a chartered accountant within the meaning of the Chartered Accountants Act, 1949 (48 of 1949 ):

Provided that a firm whereof all the partners practising in India are qualified for appointment as aforesaid may be appointed by its firm name to be auditor of a company, in which case any partner so practising may act in the name of the firm."

MY QUERY IS WHETHER THIS SECTION PROHIBITS FROM APPOINTING A FIRM OF SOLE PROPRIETOR CHARTERED ACCOUNTANT IN THE NAME OF FIRM? SAY CA XYZ IS PROPRIETOR OF XYZ & CO. WHETHER A COMPANY CAN APPOINT IT BY STATING FIRM NAME?

Answer now


Anonymous
21 January 2011 at 11:45

stamp duty

Hello..........
can anaybody pls tell me what are the consequences of non payment of stamp duty on issue of share certificate by closely held company? How to avoid that?Ours is closely held company and non profit making company

Answer now

CA.CS.V.Viswanathan
20 January 2011 at 09:26

Minimum face value of shares

Respected Experts,

Can a unlisted company be incorporated with a face of value of shares less than one rupee..
and secondly can we alter the face value to less than one rupee for already incorporated as unlisted company.. please provide section numbers or case laws as applicable

Answer now

Rajesh
18 January 2011 at 22:27

conversion of HUF to Pvt. Ltd. Co.

What are the steps to be taken by an HUF firm, wants to change its constitution into private limited company.
Which is the best possible way and what are the tax implications.

Answer now


Anonymous
18 January 2011 at 17:22

Calculation under section 349

Dear All

Please note that while making the calculation under section 349 the most of teh deductions to be made from the net profits like interest on mortgages excuted on the company, etc are already been deducted from the gross profits while arising at the said net profit of the company. SO what is the logic behind deducting them again. Kindly help.

Answer now


Anonymous

Can any one tell me difference between Private placement and preferntial allotment??????????????

Answer now

Parth Maken
11 January 2011 at 16:34

EES, 2011

I have two queries and shall be obliged if anyone could help me.

(1) I would like to know that whether there are any other conditions than those illustrated in the EES, 2011 Scheme on the basis of which R.O.C. may refuse to strike off the name of a defunct company. In other words is the list of companies for which this scheme is not applicable exhaustive?
(2) Can a defunct Pvt. Ltd. Company apply for striking off its name under EES, 2011 Scheme if it has done no business for the last ten years but has a small fixed deposit? In other words can R.O.C. refuse to strike off the name of a company if it has a small fixed deposit with a bank

Answer now

vinay
11 January 2011 at 15:32

Forfeiture of Subscription Shares?

Dear all,

Can anyone kindly let me know the solution, for the following problem:

A private Limited Company has been incorporated with two subscribers(who are also the directors), but after the incorporation of the Company one of the subscriber has not paid the amount which has to be paid by him, so what is the remedy available for the Company, can it forfeit the shares.

Kindly treat the matter as urgent.

Answer now


Anonymous
11 January 2011 at 15:24

Conversion to a Private Company

On applying for converstion from a public company to a private company,cofirmation of substantial creditors is required.What is the meanibg of substantial creditors ?

On conversion,can a private company continue to have a public company as its subsidiary ?

Answer now





CCI Pro



Answer Query

Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details