Anonymous
This Query has 6 replies

This Query has 6 replies

24 August 2010 at 19:18

Reistration

One of company is providing services of Interior Decorator but in some cases it provides goods supply in Interior Decoration
How it will be Taxable under Service Tax i.e. as Interior Decorator or any other
and what will be the rate??? how it will be taxed under Service TAx??



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

24 August 2010 at 15:50

Service Tax on study material charges

Dear Sir,
Please clarify that whether 'service tax is leviable or not on study material' provided to students by a coaching center? For example Fee Charged Rs. 15000.00
Study Material Rs. 7000.00
Total Rs.22000.00

Now service tax is chargeable on what amount on Rs. 15000/= or on Rs. 22000/=


shankar
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies


is serivec tax applicable on railway freight?


S.Jegadeesan
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

23 August 2010 at 16:35

Contruction of Complex

Sir,
I nee to clarify one doubt regarding service tax.i.e. A builder has built a commercial complex & got the Completion Certificate in 2008.Now he wants to sale that complex to another one person.Is it taxable under Sec.65(105)(zzzh)?.If yes What is the Tax rate?


S.Jegadeesan.


darpan chheda
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

Recently our consultants have pointed our that PAN based service tax no. is mandatory on the invoice in order to get the service tax credit & asked us to get the same from a few parties. Now my questions are

1. Is PAN based service tax a pre-requisite for claiming input credit?
2. on some invoices, Service tax registration number is printed instead of PAN based number. Is it adequate for the input credit claim...?
3. Incase we have the service tax number copy with us, but the same is not mentioned on the invoice raised by the party. Will that copy of certificate be adequate for the inout credit claim

Request all the experts to answer the above queries in the light of the CENVAT credit provisions

Await your answers.

Thanks in advance



Anonymous
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

21 August 2010 at 18:24

Registration PWD contractor

I am a pwd accountant .repair and maintenance on road work new service are levy in service tax act .New construction road work are exempt and 10 lac turnover taxable service are exempt . Please give me answer the contractor whose turnover (new road work 1200000.00+repair & ma. road work 256000.00)per liable to registration in service tax department .


RAJ VERMA
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

21 August 2010 at 18:24

SALE UNCERTIFIED

MY COMPANY IS A CONTRACTOR IN IOCL. I WANT TO KNOW THAT IF THE THE CONTRACEE DEDUCTED TDS ON UNCERTIFIED BILL ON 31.03.2010.

HOW I WILL DO THE ENTRY IN BOOKS OF UNCERTIFIED AMOUNT. IF I SHOW THIS AMOUNT AS SALE THEN THE REVENUE EXCEED. PLEASE GUIDE ME WHAT WILL BE THE ACCOUNTING TREATMENT OF UNCERTIFIED AMOUNT OF WORK AS ON 31.03.2010.

FURTHER GUIDE ME IF NEXT YEAR THE BILL IS CERTIFIED THEN WHAT WILL BE THE ENTRY.


CA. ABHISHEK BAJPAI
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

21 August 2010 at 12:32

food grains

In the notification no 04/2010 of service tax, there is a exemption in service tax on
transport of "food grains or pulses" by road
(applicable from 27.02.10)
Please define the word "food grain" in this context, is there any written defination under service tax act?


Menka Shaw
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

20 August 2010 at 21:17

Excess Deduction of Service Tax

I have deducted service tax @ 12.5% for providing service to a Client for financial year 2009-10. At the time of filing service tax return I knew that actual service tax rate is 10.5%. I deposited the service tax @10.5% in service tax return. But till that the accounting year was over and the accounts of that client have been audited. Now he can not make any adjustment in the accounts of Financial year 2009-10. What treatment I should make in my accounts before audit.


krishna Bairi
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

20 August 2010 at 16:32

Service tax related

Plz tell me who is applicable for service tax registration and due dates for payments and filing returns






CCI Pro



Answer Query

Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details