adjustment under service tax


This query is : Resolved 

(Querist)
21 March 2010 what will happen if the adjustment done under service tax is not informed the authorities in 15 days of the adjustment?

21 March 2010 Rule 6 (4B) (iv) of the Service tax Rules,1994 talks about the adjustment. But the cause of action of belated submission of adjustment is not mentioned in the rules. So,as per my understanding, the natural cause of action will hold good viz., the claim of adjustment will be denied by the department.

Gautam (Querist)
21 March 2010 but how would the authority will deny by that time the tax would have already have been paid for instance the tax for a company has to be paid before 5th & the service tax adjustment have to be informed within 15th days


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details