TDS on contract


This query is : Resolved 

09 June 2008 Whether TDS should be deducted on payments made till date or it should be deducted only on subsequent payments when TDS becomes applicable for the first time during the year due to crossing of limit of Rs.20000 per contract or payments>50000 during the year?

09 June 2008 TDS has to be deducted on the entire payment. Payments made prior to crossing limit of Rs 20K or 50K are not exempt.

Kalpesh (Expert)
10 June 2008 Once the limit of Rs 20000 has been crossed then the TDS has to be deducted on the whole amount right from the inception of the contract..

Tarun Gupta (Expert)
10 June 2008 As per sec. 194C the entire contract amonut is eligible to ded TDS.when the contract amt is exceed the thesehold limit.
Thanx


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details