TDS on betterment charges


This query is : Resolved 

Quick Summary
This discussion clarifies the applicability of TDS on betterment charges and supervision fees. Betterment charges paid to government authorities are generally not subject to TDS. However, TDS is applicable on supervision charges under Section 194C, typically at a rate of 10%, as it falls under payments to contractors.

(Querist)
14 December 2021 Is tds applicable on betterment charges ? Is tds applicable u/s which section on supervision charges?

14 December 2021 IT SHOULD BE DEDUCTED @10% UNDER PROFESSIONAL CHARGES

14 December 2021 TDS not applicable on betterment charges as it's paid to government authorities.
TDS applicable under payment to contractor under section 194C on supervision charge.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details