Tds applicability ch. trust


This query is : Resolved 

24 December 2011 WHEN CHARITABLE TRUST HAVE TO DEDUCT TDS FROM IT CONTRACTORS PAYMENTS/ PROFESSIONAL FEES ETC ?
AS SUCH TRUST NOT COME UNDER THE SEC 44 AB!
PLEASE ANS! THANKS IN ADVANCE!!!!!!!!!!!!

24 December 2011 Whether 44AB applicable or not Trust are required to deduct TDS.


Every person responsible for making payment of nature covered by TDS provisions of Income Tax Act shall be responsible to deduct tax.
However in case of payments made under sec. 194A, 194C, 194H, 194I and 194J in respect of individual and HUF, only if the turnover or professional receipt exceeds sum of Rs. 60 lakh or Rs. 15 lakh respectively in previous year, he is required to deduct tax at source.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details