Service tax on hiring of vehicles


This query is : Open 

01 March 2016 Dear Sir
We have received the Services of Hiring Vehicles from Indian Tourism Department. They charged Service Tax 5.6%(14%*40%) on bill. do we have to pay that 40%of 14% to Service Provider and remaining 60% of 14% has to pay Service Tax Department right?
here service provider and service receiver both are Government Organizations

04 March 2016 As per Sr. No. 9 of Notification No. 26/2012-ST dated 20-06-2012, abatement of 60% is available on Rent-A-Cab Service i.e. service of renting of any motor vehicle designed to carry passengers. It means service tax is payable on only 40% of the value of Rent-A-Cab service. Reverse charge mechanism is applicable for renting of motor vehicle designed to carry passengers.

07 March 2016 Thanks sir Thanking you


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details