Service Tax No.


This query is : Resolved 

(Querist)
13 June 2010 Is it mandatory to apply for Service Tax Reg. No. for a Restaurant if its turnover exceeds Rs. 1000000?

14 June 2010 Consequent upon increase in threshold limit of exemption from Rs.8 lakh to Rs.10
lakh, notification No.26/2005-Service Tax dated 07.06.05 and notification No.27/2005-
Service Tax dated 07.06.05 have been amended to raise the limit for obtaining service tax
registration from Rs.7 lakh to Rs.9 lakh.

so after 9 laks service tax registration required.

Krishan (Expert)
14 June 2010 yes registration after 9 lacs becomes compulsory...

Profile Image

Guest

Profile Image

Guest (Expert)
14 June 2010 The relevant aspect to be examined as to whether Restaurant is providing any taxable service and if so what is the turnover from such taxable service. Serving food and beverage in Restaurant, per se, is not a taxable service, but covered under VAT.
For example, a Restaurant may be providing outside catering service, in that case if taxable turnover from outside catering service exceeds Rs 9 lakh, Restaurent has to obtain service tax registration and if taxable turnover exeeds Rs 10 lakhs, it has to pay service tax.
Furthermore, if the Restaurent is importing any taxable service or receiving any taxable service wherein recepient is tax payer, it has to obtain registration.

14 June 2010 Agreed with DInesh JI.

14 June 2010 DEAR SIR,

REGISTRATION NO. FOR RS.9 LAKH TO BEYOND

SO AFTER 9 LAKS SERVICE TAX REGISTRATION NUMBER IS REQUIRED.
FORM ST-1 IS REQUIRED FOR REGISTRATION NO. AND YOU CAN ALSO DOWNLOAD WHENEVER U ASK IN THIS PORTAL.

REGARDS,



14 June 2010 Any provider of taxable service whose aggregate value of taxable service in a financial year exceeds [nine lakh rupees]2 shall make an application to the jurisdictional Superintendent of Central Excise in such form as may be specified, by notification, by the Board, for registration within a period of thirty days of exceeding the aggregate value of taxable service of [nine lakh rupees]2

19 June 2010 Agreed with DInesh JI.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details