Sec.44ada


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
05 June 2017 Hi All,

I have read so many articles on sec.44ADA and in most of the articles it is written that Sec. 44ADA is not applicable to LLP.

I have gone through the bare act and no where i have found that sec. 44ADA is not applicable to LLP. It is written resident assessee only. However, under sec. 44AD it is specifically mentioned that sec. 44ad is not applicable to LLP/Company.

Can someone through light? Thanks in advance

05 June 2017 i must say that you have pointed a basic issue that bare reading of the section doesn't bar LLP. Bu the explanatory note to the Finance Act 2016 does clarify the inclusion and exclusion

refer https://www.incometaxindia.gov.in/communications/circular/circular03_2017.pdf page 50


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details