sales to eou and others-cenvat


This query is : Resolved 

05 July 2010 a manufacturing unit is selling its products to an eou and also to others. it is taking cenvat on all inputs used for production of eou sales and also to others. is it allowable to take cenvat credit?

05 July 2010 Yes, in case goods are sold to EOU, SEZ etc without charging excise duty, cenvat credit would still be available under Rule 6(6) of Cenvat Credit Rules, 2004. However, in case of exempt sales not covered under Rule 6(6), proportionate credit would have to be paid. Alternatively, 5% of the value of exempt goods would have to be paid before availing full cenvat credit.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details