receiving money from outside india


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
30 March 2011 Whether a resident indian can receive $300000 from his non resident friend by way of gift through his saving bank account?I want to know,if there is any restriction or limitation in the light of FEMA provisions.Pls reply.

04 April 2011 REMITTANCE FACILITIES FOR NON RESIDENTS INDIAN / INDIAN ORIGINS ,
PRE- PERMISSION OF RBI IS MANDATORY IN YOUR CASE.

FOR MORE INFO:-

RBI MASTER CIRCULAR NO. 4/2007-08 DTD.21.02.2008.


04 April 2011 ANOTHER LINK IS :-

https://rbidocs.rbi.org.in/rdocs/notification/pdfs/78362.pdf

16 May 2011 Yes the Indian can receive the above mentioned amount in Dollars, and there are no restrictions by RBI for the same.

But there shall be incomer tax implications under sec. 56.

Anuj
0-9810106211


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details