22 November 2017
One of my client got his GST registration certificate in August. He had applied for the same in July. Now the problem is while filing Returns July period is not showing but He is having some purchase bills for the month of July. How can he show the ITC while filing Returns.?
23 November 2017
As per rule we can take ITC from the date of applications. But, the system is not supported for previous dates.
So, Only I said it. You ll be try consider the supplier also refer your client. Supplier ll not supported then you ll be leave the inputs...
31 October 2026
Re-dating invoices is not the legal route: for supplies made between the effective date of registration and the date the certificate was issued, the supplier issues revised tax invoices with your GSTIN within one month of the certificate date (Sec 31(3)(a), Rule 53(2)), and ITC on stock held on the day before liability arose is claimed in ITC-01 (Sec 18(1)(a)).