Loan given morethan rs.20000


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
20 July 2013 Dear Sir/Madam,

I Given (Not Taken)Lona In Cash With Rs.20000 To Other Person.
This Transaction Is Valid As Per Sec.269s Or Any Other Liablity Arise?

In Other case I Given Loan TO My Employee In Cash. Than What Sec. Apply?

20 July 2013 If you give loan in cash - the borrower is troubled by Section 269SS. The borrower may or may not return your money -then you will be in trouble. So it affects both the parties.
.
You can not give loan in cash exceeding Rs 20000 even to your employee. Reason- the same as mentioned here in above.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details