Investment in Immovable property


This query is : Open 

(Querist)
23 December 2010 Can a foreign person (not an Indian citizen or Indian origin ) invest in an immovable property in India(other than for real estate business ) ,please explain according to FEMA with clear sections?

23 December 2010 No. Under section 2 (ze) of the Foreign Exchange Management Act, 1999 ‘transfer’ includes among others, ‘purchase’. Therefore, a foreign national of non-Indian origin resident outside India cannot acquire any immovable property in India by way of purchase.

23 December 2010 Dear Shafaf

Foreign Citizen resident in India may be allowed to acquire Immovable property in India. However, Citizen of Pakistan, Bangladesh, Nepal, Chaina etc shall require prior approval of RBI.

Foreign Citizen resident outside India are generally not allowed to acquire Immovable property in India. However, they may seek permission of RBI

Regards
Juzer


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details