Income tax reg


This query is : Resolved 

(Querist)
06 May 2016 Dear Sir,
I need to clarify the following
If resident sale any immovable Property & its value exceeds Rs.50 Lakh then 1% TDS has to be made by the Buyer.
Suppose NRI sale any Property to an Indian then what rate of TDS will attract?
Is there any slab rate to deduct TDS on Payment (relating to Immovable Property) to NRI?

06 May 2016 it is covered by section 195. Payment to non resident.
https://www.incometaxindia.gov.in/Pages/acts/income-tax-act.aspx

Rupesh Jain (Expert)
06 May 2016 then it cover u/s 195 tds will be deucted u/s 195. TDs @20% will applicable if PAN is not available with NRI.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details