Income tax for cement dealer


This query is : Resolved 

(Querist)
13 May 2022 Hi,

Can a cement dealer opt for presumptive taxation under section 44AD?

I am referring to below :

44AD (6) The provisions of this section, notwithstanding anything contained in the foregoing provisions, shall not apply to—

(i) a person carrying on profession as referred to in sub-section (1) of section 44AA;

(ii) a person earning income in the nature of commission or brokerage; or

(iii) a person carrying on any agency business.

This says 44AD is not applicable to agency business. Is cement dealer termed as agency business under income tax?

Regards,

13 May 2022 If you are buying cement and selling in your name as cement dealer 44AD applicable.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details