Form -8 Charges


This query is : Resolved 

18 May 2009 Dear Sir/Madam,

Will form 8 be filed while taking any car loan from any bank. If yes, then what will be situation if a company has taken lots of car loan, has not filed any form 8 yet with ROC, some loan are fully paid and some of are exist, so that form will be fild in both cases or what??

what will be the procedure of getting approval from CLB??

18 May 2009 its not compulsory but if required by bank then it will be filed.

some time its field by Bankers directoly.

please wait for others experts openion.

18 May 2009 I think there is no need to create charge for car loan since in a car loan, the car itself is a primary security which is hypothecated with the bank.

Ankur Garg (Expert)
19 May 2009 Agree with Nitin. Form-8 not required to be filed.

Please go through the section 125(4) for the list of compulsorily registerable charges.

Regards


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details