Exemption U/s 10B


This query is : Resolved 

(Querist)
23 December 2008 Dear Sir,
An 100% EOU makes sales to another 100% EOU for which the excise and customs act gives permission and under SEZ policy they are treated as exports eligible for NFE purposes. Even thought the assesee realises the consideration in INR but as they are finally exported and the other EOU gets the realisation in Foreign currency. The CFE is ultimately brought into india. Then are those sales eligible for exemption under section 10B of Income tax act?

23 December 2008 If the assessee who wants section 10B benefit do not realize the export proceeds in convertible foreign exchange claim will be disallowed.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details