EXEMPTION-CAPITAL GAINS ON SALE OF HOUSE PROPERTY U/S 54


This query is : Resolved 

(Querist)
22 February 2020 MY CLIENT HAS SOLD A HOUSE PROPERTY IN FY 2018-19 AND PURCHASED A NEW HOUSE IMMEDIATELY. SO WE HAVE CLAIMED EXEMPTION U/S 54. BUT WITHIN 1 YEAR HE HAS GIFTED THE NEW HOUSE TO HIS DAUGHTER. IS GIFT TO BE TREATED AS SAME AS SALE OR OTHERWISE..?

PLS SUGGEST

22 February 2020 Capital gains attracts meaning thereby exemption u/s 54 will be forfeited since the word used is' TRANSFER' in section 54(1)(i) and (ii) and not 'SALE' as u said.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details