Director as employee


This query is : Resolved 

(Querist)
19 December 2013 According to 194J(1)(ba),TDS is deducted on remuneration of Director if same is not deducted with in the provisions of Section 192. Now my Question is,when a Director is regarded as a employee of the company?

19 December 2013 when there is employment contract of agreement with such director and co and is covered by sec 192 employee employer relations.

Ajay Mishra (Expert)
19 December 2013 Its depend on terms of appointment and nature of remuneration paid to him.

Read following article:

https://www.caclubindia.com/articles/tds-on-remuneration-paid-to-directors-13422.asp#.UO-tTuSE2Jw


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details