Cenvat input on bank lc & bg & regular charges


This query is : Resolved 

(Querist)
23 January 2014 Dear Experts,

Can a service provider (Corporate) utilize the input service tax on above said and any other bank cahrges paid to his banker as CENVAT Credit for payment of service tax? If you have any reference, circular or case judgement or ruling, supporting your advise / view, please provide me.

Thanks in Advance.

Regards,
Srinivas

R.S.. (Expert)
23 January 2014 Dear Srinivas, as per Rule 2(l)of Cenvat Credit rules,Input service means any service, -
(i) used by a provider of output service for providing an output service
The input services which are used in business are eligible as per the defination itslef. You are eligible to avail the credit

srinivas (Querist)
23 January 2014 Thank You very much for your quick response dear R.S.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details