cenvat credit


This query is : Resolved 

(Querist)
28 July 2009 it wil b agrt help to me if anybody can help me about d cenvat provisions regarding exempted goods and services. as given in rule 6 of cc rule??????also with example.

29 July 2009 Cenvat credit is available only when the final product is dutiable. Thus no credit is available if input is going into exempted product.
There may be a situation where there is a common input (not capital goods) which is used in manufacture of both exempted & dutiable product. Rule 6 deals with this situation. The manufacturer is required to maintain separate records or reverse duty proportionately or pay an amount of 5% on exempted product.

NEEL.. (Querist)
29 July 2009 5% on exempted products??? i think it is 10% for goods. please check that.and tell me please


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details