Central excise billing by a trader


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
02 September 2011 Sir,

We have registered as dealer in Central Excise. We purchase goods from manufacture with excise paid and we have to raise invoice with profits to a customer with cenvat credit to him. What is the procedure for preparing invoice and where we have to raise our income? Whether we have to collect the VAT on the total amount?

U S Sharma (Expert)
02 September 2011 you have to issue dealers invoice, under which you can pass on the excise duty paid by manufacturer only.

on your profit portion excise is not chargable,

vat is usual to be paid on transaction value between you and buyer.

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
03 September 2011 Thanks for your immediate response sir.

I would like to know further that where can i find the format for central excise invoice under rule 11 of central excise rules 2002.

U S Sharma (Expert)
05 September 2011 https://www.caclubindia.com/share_files/files_download.asp?files_id=28409


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details