Board meeting companies act 2013


This query is : Resolved 

(Querist)
15 March 2015 As per section 173, 4 Board meeting shall be held in 1 calendar year and not more than 120 days shall pass between 2 Board Meetings. So can Board Meetings be held on 1st Jan, 10th Jan, 20th Jan, 30 Jan? Are the Company law provisions complied? The law of 120 days is for BMs held in 1 calendar year or for all BMs held by the company?

Nayak (Expert)
16 March 2015 Section 173 of the CA Act 2013 does not say "calender year".

As per section 173, 4 Board meeting shall be held every year and gap shall not exceed 120 days.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details